Моето субективно мнение за първите 100 дни е "много добър" и вярвам, че няма да загубим арбитражното дело. Така отговори премиерът Пламен Орешарски на брифинг в НС по повод първите три месеца на правителството и делото, което се води от "Атомстройекспорт" срещу НЕК, предаде репортер на БГНЕС.

Още от началото на мандата съм информиран, че има проблеми в комуникацията между "Уайт енд Кейс" и местната юридическа кантора, наета да съдейства със свидетели, но това са оперативни въпроси, които се опитваме да решаваме, добави Орешарски.

С макрорамката на бюджета за следващата година съм запознат, но тепърва предстои да се дискутират политиките в отделни сектори, каза премиерът. Въпросът дали ще бъде по-различен този бюджет – разбира се, че ще бъде така. Има акцент върху нови политики, но не абсолютизирайте върху различията, бюджетите 70-80% са константни като ангажименти, които преминават от година в година, лаконичен бе той. Успяхме много неща да свършим, но ако сте чели предизборните ни приоритети там има срокове, не сме обещавали да ги свършим за първите 100 дни, направи уговорка Орешарски.