"Бялата вдовица" Саманта Лютуайт се е омъжила за жесток сомалийски военачалник, след като се е отървала от своите телохранители от „Бригадата на камикадзетата“. Източници твърдят, че британката е сключила брака с Хасан Маалим Играхим, също известен като Шейх Хасан. Той е високопоставен командир в радикалната терористична група „Ал Шабаб“, свързана с „Ал Кайда“.
Майката на четири деца, 30-годишната Лютуайт, родом от британския град Ейлсбъри, е един от водещите играчи в радикалната групировка „Ал Шабаб“. Това е третият брак на "бялата вдовица". Благодарение на него тя ще получи защита от тежко въоръжената групировка на мъжа й, пише „Дейли Мирър“.

Родената във Великобритания жена, приела исляма, се укрива от властите, които я подозират, че е участвала в организирането на атаката от миналия септември по търговския център в кенийската столица Найроби, при която бяха убити 67 души.

Съобщава се, че по-рано този месец тя е била охранявана от група лоялни на „Ал Кайда“ активисти, известна като „Бригадата на камикадзетата“.

Смята се, че Лютуайт, съпруга на единия от атентаторите, задействали бомби в метрото на Лондон през 2005 г., Джърмейн Линдзи, също е сред терористите, които планират атаки, за да отмъстят за смъртта на лидера на „Ал Кайда“ Абубакар Шариф Ахмед. Ахмед бе убит миналия месец, докато се придвижваше от съд в Момбаса към местна джамия.

Служите за сигурност сега се страхуват, че тя ще атакува цели, свързани със Запада, в Африка, защото вини кенийското правителство за смъртта на Ахмед. Ахмед, който отричаше да се е срещал с Лютуайт, бе заподозрян във вербуването на над 100 британци за редиците на „Ал Шабаб“.

Миналата година копие на манифест на Лютуайт, преведено на английски от неин подчинен, разкри, че "бялата вдовица" планира да води война срещу западняците. В момента "бялата вдовица" се издирва от властите на над 200 страни.