БСП са се събрали като болни прасета, сгушили са се и не знаят какво да правят. Какви ремонти на кабинета? Какви чудеса? Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той коментира резултатите от евровота и настояването на партията му за оставка на кабинета и предсрочни парламентарни избори.
„Всички в Брюксел ме посрещнаха на крака. За това, че победих лидера на ПЕС разгромяващо. Много силене е отзвукът от това, че от България не влязоха националисти в ЕП. Лъжите, които спретваха колегите от "Атака" една година не са останали без последствия“, заяви Борисов.

„Как „Атака“ ще иска смяна на кабинета? Те ще си заминат, ако падне кабинетът, затова се борят за оставане в парламента всеки ден. Те са се вкопчили в този парламент и не искам да ги коментирам. Големият ни проблем и аз очаквах, че ще бъде точка 1 в дневния ред, е оставката. А те се правят, че не ни чуват. Факт е, че политическото пространство в момента е различно. „Атака“ вече ги няма. Даже от БСП ги наричат „техническа грешка“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Той бе категоричен, че „БСП вече не искат Станишев, а той иска да управлява“. „Управляващите в момента реално не знаят къде са. Явно шокът е много силен. Много искам да преодолеят всички егото си. Вече има други реалности в политиката – АБВ, ББЦ, Реформаторски блок. При парламентарни избори парламентът няма да бъде същият вече, друга е конфигурацията. Ще седнем, ще поговорим, ще направим консултации, за да се стабилизира държавата“, заяви Бойко Борисов.