Срещал съм се с Василев /банкера Цветан Василев - бел. ред./ и съм го молил, защото сме го молили и тогава е ставал спонсор и на волейбола, на мотокроса, на "Ботев"- Пловдив, за Гигинския манастир също съм го молил за финансова подкрепа.

Това заяви днес в кулоарите на НС Бойко Борисов по повод въпросите около познанството му с банкера, предаде репортер на БГНЕС. Както с всички други банкери, с всички бизнесмени и всички, които са искали или имали някаква инвестиционна политика и са искали да се срещнат с премиера- това е практика в цял свят, допълни той.

Казаха ми колегите какво е говорил Местан /Лютви Местан- бел. ред./, явно е видимо изнервен. Дори разбрах, че казал, че той не познава Цветан Василев. Невъзможно, ние заварихме парите в тази банка и ги намалихме с 300 млн., посочи Борисов.

Той /Местан - бел. ред./ е много интересен, когато обяснява срещи, спомням си, когато се луташе между моята и на Първанов къщите и не знаеше къде е тръгнал. Една сутрин с резултатите от първия тур за местните избори беше тръгнал при Първанов. Който би трябвало да е надпартиен тогава и да не се интересува от изборите.

Взех му я – дай да видя какво носиш в тая папчица и видях, че носи резултатите и подчертани смесените региони, където са БСП и ДПС заедно, обясни в типичен стил Борисов. Така че сега разбирам желанието им да изместят вниманието от темата, от вота, аз не се срамувам от никоя среща и от нищо, което съм направил, защото винаги е било в услуга на държавата, похвали се той.

Ще направи ли вотът по - силна опозицията, запита го представител на медия. Мисля че темата, която избрахме … то не е провал, нищо не е започнало да се прави, а са изхарчени маса държавни пари. Ще видим и другите колеги какво ще направят, подчерта Борисов.