Google може да закупи Dropcam – компанията, която произвежда WiFi камерите, показващи стрийминг на живо това, което се случва в домовете ви, пише The Information.

Вероятно придобиването ще стане през дъщерната компания Nest – производителят на смарт термостати и датчици за дим, които Google закупиха преди няколко месеца за 3,2 млрд. долара. По информация на изданието от Nest желаят следващият им ход да бъде в системите за сигурност на домовете ни.

За момента ситуацията изглежда, че двете компании са далеч от сделка и че преговорите (ако въобще има такива) са на доста начален етап, коментират от „Машабъл“. Но при всички случаи слуховете ни помагат да разберем посоката на мислене, която задават Google и Nest.

От Dropcam наскоро обявиха създаването на нова технология , която позволява на камерите да разпознават движещи се хора, които евентуално проникнат в дома ви, докато не сте там. След това софтуер, захранван в облака, изпраща предупреждение към смартфон приложението или имейл акаунта ви.

Компанията също така предлага и абонаментна услуга, която позволява да съхранявате видеото от Dropcam за период от 7 дни.

Самата камера струва 150 долара, като са производството ѝ стартъп компанията успя да събере 50 млн. долара.