Мексиканецът Мануел Урибе, който влезе през 2006 година в Книгата на рекордите на Гинес с натрупаните си килограми, почина на 48-годишна възраст. Според лекарите причината за неговата кончина е била чернодробна недостатъчност.

В началото на месец май "Меме", както галено го наричаха неговите приятели, постъпи в болница в мексиканския град Монтерей с оплаквания от сърдечна аритмия. Той бе доставен в болничното заведение с помощта на подемен кран.

Урибе стана световноизвестен, когато натрупа феноменалното тегло от над 590 килограма. С помощта на диетолози той успя да отслабне до 320 килограма.

Заради огромното си тегло, мексиканецът бе прикован към леглото от началото на 2001 година. Въпреки това през месец октомври 2008 година той се ожени. За да може "Меме" да бъде преместен във връзка с церемонията по бракосъчетанието на булката, неговите роднини трябваше временно да разбият цяла стена в нейния дом.

По думите на рекордьора той започнал стремително да пълнее, след като навършил 20 години. През 1987 година той нелегално емигрирал в САЩ, където започнал да се занимава с ремонт на компютри.

"Аз ходех на работа и се връщах у дома с колата си и по цели дни не спирах да ям. При това изобщо не спортувах", беше споделил Мануел. След това той се завърна в родината си Мексико.

В деня на кончината си той е тежал 394 килограма.