След поредица фалшиви джепанета този път окончателно гръмна "черешовото топче" на ГЕРБ - депутата Даниел Георгиев. В деловодството днес той е подал заявление за напускане на парламентарната група.

Миналата седмица Бойко Борисов поиска депутатът да бъде изключен от ПГ на ГЕРБ и изпрати писмо, подписано лично от него, в деловодството на НС.

Народният представител Даниел Георгиев-Дани Малката тухла е истински рекордьор на "трансферите" в историята на българския парламент. За едно денонощие той смени четири пъти партийните си предпочитания, лутайки се между ГЕРБ на Борисов и "България без цензура" на Бареков, като с тези обрати привлече безпрецедентно медийно внимание.

Може да се каже,че Малката тухла постави и световен рекорд по политическо номадство.

Припомняме хронологично. Трансфер №1: Синът на кмета на Ботевград трети мандат Георги Георгиев преди дни поиска да напусне парламентарната група на ГЕРБ и пусна заявление за това в парламента.

Трансфер №2: следващата му стъпка бе да свика брифинг и да обяви: "Искам и оставам в ГЕРБ." Тогава Георгиев обясни, че бил депозирал две молби в Народното събрание. Целта на първата била да покаже, че "има субекти, които искат да има такава входирана молба". Втората отразявала убежденията му и анулира молбата за напускане. Депутатът сам нарече реакцията си "нестандартна", а целта била да затвърди "доверието в хората около себе си". Георгиев обясни, че е бил провокиран от "внушенията", създавани от медиите, че ще напуска ГЕРБ. Те будели "съмнение" в колегите му. Депутатът обаче благодари на Бареков за милите думи и похвали партията му. Лидерът на ББЦ Николай Бареков определи оставането на Георгиев в ГЕРБ като "фарс". И че депутатът бил бит и заплашван, за да не напуска.

Трансфер №3: по-късно от ББЦ съобщиха, че Даниел Георгиев окончателно е напуснал ГЕРБ и е отишъл при лидера на ББЦ. Пред бургазлии Бареков обяви, че Георгиев е бил принуден с физически и психически натиск от Борисов, Цветанов, Велчев и Цачева да подаде втора молба за връщане в ГЕРБ, след като депозира напускането си.

Трансфер №4: пред една печатна медия Георгиев обяви, че остава в ГЕРБ и не напуска парламентарната група на ГЕРБ. После отиде в Бургас и застана до Бареков в края на предизборната кампания, за да го поздрави, защото неговият проект бил десен.

Е, накрая топчето наистина "гръмна"…