Съвест и морал показа братът на играещия в английския футболен отбор „Фулъм” Димитър Бербатов - Асен. Младият благоевградчанин намери скъп мобилен телефон и направи всичко възможно, за да открие собственика му и да му върне джиесема. Оказало се, че откритият апарат е на доц. д-р Габриела Белова - Ганева, която е декан на Правно-историческия факултет в Югозападния университет „Неофит Рилски”. Тя отивала на работа, когато изпуснала телефона си при слизане от такси.

Минути по-късно установила липсата и се притеснила доста, но не заради стойността на джиесема, а заради многото контакти и ценна информация в него. В същия ден тя била патрон на международна конференция „Изток-Запад“ в университетски център „Бачиново“. За неин късмет Асен Бербатов намерил GSM-а на улицата и веднага почнал да издирва собственика му. Звъннал на последните набрани номера от телефона и чрез тях намерил кой е стопанинът. Двамата се срещнали малко след това при едно от футболните игрища в града, където Асен отивал да тренира.

„Добре е, че има такива доблестни хора. Честно казано, не очаквах някой да се обади да ми върне телефона. Хубаво е, че в България все още има такива хора”, заяви деканът на Правно-историческия факултет в ЮЗУ. Тя предложила да възнагради младия мъж за постъпката му, но той категорично отказал. Обяснил, че за него най-нормалната постъпка в случая била да побърза да върне телефона на собственика му.