Чудотворната икона "Достойно есть" – Българска, от патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски", подарена от Свещения Кинотис на Св. Гора Атон на православния български народ, отново потегля на път.

Този път, с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит и по решение на Св. Синод на Българската православна църква – Българска патриаршия, чудотворната икона ще бъде пренесена за поклонение в Русенска, Великотърновска и Ловчанска епархия.

На 21 септември иконата ще отпътува за Русенска епархия и ще пристигне в храм "Св. Николай" в Тутракан, където ще остане до 22 септември, след което ще отпътуване за Разград в храм "Св. Николай". Там тя ще остане за поклонение до 24 септември, когато ще отпътува за град Попово, храм "Св. Успение Богородично". На 26 септември светинята ще отпътува за град Бяла, храм "Св. Георги". На 27 септември иконата ще отпътува от град Бяла за катедралния храм "Света Троица" в Русе, където ще остане до 1 октомври.

От 1 октомври до 7 октомври чудотворната икона ще бъде за поклонение във Великотърновска епархия. На 1 октомври след обяд ще бъде тържествено посрещната в катедралния храм на Велико Търново. На 2 октомври ще бъде пренесена в църква "Възкресение Христово" (Качица) в старопрестолния град, а от там ще отпътува за Стражица, където ще остане до 3 октомври. На 3 и 4 октомври - в Г. Оряховица, на 4 и 5 октомври – Трявна, на 5 и 6 октомври – в Габрово и на 6 - 7 октомври – Севлиево, откъдето иконата "Достойно есть" ще отпътува за Ловченска епархия. Там светинята ще остане до 14 октомври, като ще посети главните градове в епархията.

Предстои допълнително уточняване на програмата за Великотърновска и Ловчанска епархии. През март Чудотворната икона "Достойно есть" - Българска пътува за поклонение във Варненска епархия, като посети Варна, Шумен и Търговище, а на път за София спря за поклонение в катедралния храм на Велико Търново. Следващото й пътуване бе в Сливенска епархия за фестивала "Достойно есть" в Поморие през юни месец.