Врачанските полицаи разследват 43-годишен мъж от село Якимово заради сигнал, че е пребивал 14-годишната си дъщеря, а след това я е принуждавал да проституира. Момичето разказало пред разследващите как е била карана на сила, след побой, да продава тялото си на посочени от него мераклии.
Детето Е.Л. е изведено от дома и настанено в кризисен център, казаха социалните, цитирани от konkurent.bg.

Случаят започнал да се разплита, след като майката на Е.Л потърсила помощ на тел. 112 в нощта срещу неделя, че дъщеря й е напуснала дома си, скрила се е при своя пълнолетна сестра и не желае да се прибира.

Полиция и социални работници веднага са изпратени на мястото. Пред тях детето признало, че баща й Любен И. ежедневно я малтретира физически и я принуждава да проституира. Незабавно момичето е изведено от семейството, осигурена й е 48-часова полицейска защита и е настанено в кризисен център. В понеделник Е.Л.е разпитана пред съдия. Проведен е и следствен експеримент за установяване на факти и обстоятелства относно извършеното престъпление, казаха от полицията.

Е. Е третото от четирите деца в семейството. Любен и съпругата му имат две пълнолетни и две малолетни деца. Е. Е е ученичка, а най-малко хлапе ходи на детска градина.

"До момента не сме имали никакви сигнали за това семейство. Нашите експерти проучват случая. За сега детето остава в кризисния център", каза директорът на регионалната социална служба в Монтана Стефка Александрова.

Бащата и майката на девойката са безработни роми.

"Познавам семейството и тези данни ме изненадват. В момента родителите наистина са без работа, но всяка година ги наемаме по различни субсидирани програми. Нямам информация при тях да има проблеми", каза кметът на Якимово Георги Георгиев.