Убедителен вот: С 39.4% от гласувалите Opel Adam стана победител в категорията „малки автомобили“ на Autonis - високоценената награда на списание auto motor and sport , присъждана от читателите му за най-добри дизайнерски иновации на годината.

Около 18 000 читатели гласуваха за общо 104 модела в осем категории. Малкият ADAM получи най-много гласове спрямо участниците във всички категории и поведе с цели 18 процентни пункта пред класиралия се на второ място кандидат.

Категоричната победа на ADAM е поредното доказателство за присъщата на дизайнерската философия на Opel хармония. Привлекателният външен вид, стилното оформление на пространството в купето и почти неограничените възможности за индивидуализация на този градски модел отговарят на вкуса на читателите, както и на клиентите на Opel.

“Тази нова победа за нашия ADAM е страхотна препоръка за Opel”, заяви Д-р Карл-Томас Нойман, председател на борда на директорите на Adam Opel AG. “Аз съм много щастлив да предам наградата на читателите на нашия служител, който направи успеха на настоящите ни модели възможен”.