На следващи избори БСП трябва да се яви с ново ръководство.

Това каза пред TV7 зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов. Той обяви и предстояща актуализация на правителствената програма, не изключи и смяна на някои от министрите.

Според него хоризонтът на мерките, които ще бъдат начертани, не трябва да е по-дълъг от една година. Задачите пък трябва да са съвсем конкретни и не толкова много наброй, за да се усети непосредствено ефектът от реализирането им.

Стоилов подчерта, че е необходимо да се преформулира и начинът на мотивиране на хората да гласуват, защото на евроизборите са показали, че имат много по-дълбоки мотиви от това ГЕРБ непременно да бъдат изместени от първото място.

"Те искат да видят друга перспектива, възможности за себе си, да видят дали поредицата от реални стъпки води до промяна в техния живот", отбеляза той и добави, че ако ДПС искат да продължат участието си в управлението, трябва да си дадат сметка, че това няма как да стане, ако с БСП не оправдаят присъствието си във властта с резултати, които намират по-голямо обществено признание.