Най-голямата социална мрежа в света Facebook се извини за рекламата на сайт за запознанства, който е използвал снимката на 17-годишния канадка Рийта Парсънс, която през април посегна на живота си заради тормоз в мрежата.
По думите на майка й, момичето се оплаквала от тормоз заради снимка, която показва как е изнасилена от четирима тийнейджъри.
Представители на Facebook заявиха, че са забранили компанията, използвала нейното изображение, да публикува своите реклами в социалната мрежа.
Припомняме, че 17-годишната канадка бе намерена мъртва в банята. Според полицията момичето се обесило заради постоянния тормоз от страна на своите съученици.
Преди известно време тя е била на купон със свои връстници, на който била изнасилена от четири момчета. Извършилите гаврата са били арестувани, но по-късно освободени заради липса на доказателства. Гаврата била само малка част от постоянното издевателство над 17-годишното момиче. Неговите връстници са го наричали проститутка. Рита често е получавала предложения за секс и свои обработени на компютър снимки в предизвикателни пози. Накрая на издържала и посегнала на живота си.