Рокадата, която стана между Светослав Малинов и Меглена Кунева, не е изненада за хората в Реформаторския блок. Това обяви пред БЛИЦ лидерът на БЗНС Николай Ненчев.
„Евроизборите минаха в границите на нашите очаквания, защото при ниска избирателна активност малките партии изпитват по-голяма трудност. Говорим за избирателна активност под 40%. Нашият резултат показва, че ние, от Реформаторския блок, сме активирали твърдите си ядра, за да получим тези проценти. Също така имаме и явна подкрепа в периферията, което е добър знак за нашето бъдеще. Мога да кажа, че резултатът е удовлетворителен за нас”, обясни той.

Лидерът на БЗНС смята, че победата на ГЕРБ е безапелационна. „Що се касае до ГЕРБ, те постигнаха категорична, смазваща победа над БСП с близо 11%, което означава, тежка бъдеща политическа и парламентарна криза”, обясни Ненчев.

„Рокадата, която стана между Светослав Малинов и Меглена Кунева, не е изненада за хората в Реформаторския блок. Ние допускахме такова нещо и то беше ясно за всички, че ние ще използваме преференцията под една или друга форма. В този смисъл очаквахме и размествания в листата. Държа да подчертая, че няма драма в това. Самата госпожа Кунева днес на срещата, която имахме, каза, че приема резултатите и ще продължи да работи за общата кауза. Всяка една партия в Реформаторския блок имаше кампания. Само ние, от БЗНС, нямахме. СДС също водеше своя кампания, но в това няма нищо лошо”, завърши Ненчев.