Мадона започва нова инициатива "Изкуство за свобода" със 17-минутен филм, който може да бъде свалян безплатно чрез сайта Bittorrent идната седмица.

Поп звездата е сърежисьор на късометражния филм Secretprojectrevolution заедно с дългогодишния си сътрудник Стивън Клейн. Той ще бъде допълнен със снимки, трейлъри и ексклузивно интервю.

"Този филм задава въпроси за това, което правим, как го правим и как се отнасяме към другите хора. Той задава въпроси на нашите правителства и към нашето колективно мислене", заяви Клейн, който обяви проекта в комюнике.

Мадона създаде проекта "Изкуство за свобода" като публичен арт проект, който стимулира свободата на словото като начин за справяне с преследването и несправедливостта в света. "Моята цел е да покажа чрез secretprojectrevolution творческия ми ангажимент да вдъхновявам промяна в света чрез изразните средства на изкуството. Надявам се филмът ми и другите мисии на "Изкуство за свобода" да породят действие и да дадат на хората възможност да покажат собствените си творчески изразни средства, за да помогнат в борбата с подтисничеството, нетолерантността и самодоволството", заяви Мадона.