Тази декларация е осеяна с лозунги, тя е едно огледало за обратно виждане.

Това заяви в НС депутатът от ГЕРБ Лиляна Павлова по време на дебата по Декларацията за актуалните национални задачи и приоритетите на Народното събрание, предложена от управляващите.

Трябват ни конкретни мерки, конкретни действия, политики, за да гледаме напред, каза Павлова. Част от тези лозунги са за връщане към планова икономика. А политиката, която виждаме да се провежда от това правителство, има всички характеристики на диктатура, отсече Павлова. Според нея приоритети не са обсъдени в широк дебат с гражданското общество. Когато има конкретни теми, по които да се обединим, ще го направим, обеща депутатът от ГЕРБ.

Тази декларация представлява едно голямо нищо, голяма част от нещата могат да се намерят в текста на Конституцията, а други – в определени закони, изказа мнение народният представител от ГЕРБ Ивайло Московски.

Лиляна Павлова коментира и уволнението на директора на Дирекция "Национален строителен контрол" (ДНСК) Милка Гечева, което според нея буди много въпроси.

Според Павлова това е пример за безпрецедентна кадрова политика на правителството на Пламен Орешарски. Нямаме отчет на стоте дни, но това, което виждаме е, че можем да цитираме поименно поне сто скандални уволнения на доказани професионалисти и експерти, работещи във всички сфери на администрацията. Според нея Милка Гечева е доказан професионалист и работи в структурите на ДНСК от 1990 година, не е била политическо назначение на ГЕРБ, а е служител, отстояващ законите и нормите, човек и ръководител на строителния контрол, който успя да приложи върховенството на закона, посочи депутатът. Благодарение на работата на Милка Гечева са били спрени незаконните строежи на къмпинг "Корал", както и презастрояването на парк "Странджа" и цялото Черноморие, посочи Павлова.