45-годишна жена от София търси спешно дом за себе си и бебе на няколко дни. Тя е в паника, защото ако не успее да се приюти, от “Закрила на детето” са заплашили, че ще й вземат момченцето. За тази трагедия съобщава на страницата си фейсбук групата “Търсим се”, която помага на родители и деца.

Ето и историята на жената:

“Днес ни се обадиха от "Закрила на детето" - спешно да помогнем на майка, родила преди 3 дена. Поискахме среща с майката. През цялото време не можеше да повдигне поглед, защото срам изпълваше цялото й естество. Срам, защото беше на 45 години, а току що беше родила от баща, който се разделил с нея преди да роди.

Жената до последния момент не е знаела, че е бременна. Имала е редовна менструация и е отдавала наедряването си на специфичната възраст, в която навлиза. Ражда сама в стаята, в която живее - стая, в дома на възрастни хора, на които помага. Едва успява да извика линейка и по-късно екипът прерязва пъпната връв докато детето лежи полузавито. Ражда преди няколко дни в унижение и срам. Трепери от студ и едва, когато се появява социалният работник, някой й подхвърля одеяло. В агонията си заявява, че не иска детето - момченце. Веднага някой "услужливо" й предлага хапче за спиране на кърмата. Спират й кърмата, не отчитайки стреса, на който е подложена.

Процедурата за отказа е задвижена и идват от "Закрила на детето" На другия ден тайно отива да види своето бебе и остава съкрушена с решението да не остави никога това дете. Сега разполага само с около 2 седмици да заяви адрес на пребиваване и да се спре процедурата.

Отдавна не бяхме виждали такава съкрушеност. И срам. Както казва и Христос "Ако някой е безгрешен, нека първи да хвърли камъка". Този случай не иска анализи, а действени решения. Има ли някой, който може да предложи стая за майката и малкият Ники? Ще съберем сума, с която искаме да й помогнем да има своята “Шарена къща””, разказват от “Търсим се”. От групата призовават всеки, който може, да помогне на майката. Преди да роди тя е живеела в дома на възрастните хора, на които е помагала. Сега обаче техните роднини не са съгласни тя да бъде приютена там с детето.