Поредните глупости на ГЕРБ - не се съмнявам, че екипът на г-н Стойнев като министър на икономиката прави всичко необходимо да бъде защитен българския интерес. Това заяви в кулоарите на НС лидерът на БСП Сергей Станишев.

Неговият коментар бе по повод твърденията на Бойко Борисов и Делян Добрев от днес, че сегашното правителство не праща свидетели и експерти по делото на "Атомстройекспорт"/"АСЕ"/ срещу НЕК ЕАД, за да може България да загуби делото.

ГЕРБ ,понеже са гузни, няма какво да отговорят на конкретните факти, затова търсят поводи да отвлекат вниманието, продължи коментара си Станишев. Искам да ви припомня следните обстоятелства: първо, ГЕРБ и Борисов 4-5 пъти си смениха радикално позицията за АЕЦ"Белене", от "против" към "за", към"ще видим"…пак "против" .

През пролетта на 2012 г. наложиха със своите гласове решение на парламента за спиране на проекта. Само че договорът не е прекратен - десетки милиони са платени досега заради това, че правителството на г-н Борисов не предприе стъпките, които обеща за прекратяването му, каза той. В т.ч. и през тази пролет са платени, към 12-14 млн. евро на консултанта, по информацията, която предостави г-н Стойнев на прокуратурата, добави Станишев.