Тази нощ преваляванията в Западна България ще спрат, облачността ще намалее и над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно.

Утре сутринта ще бъде предимно слънчево, но след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. По-късно през деня ще има краткотрайни валежи, на много места придружени с гръмотевици. В Дунавската равнина ще духа слаб западен, в Източна България – югозападен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София – около 26°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи „Фокус”.

Преди обяд над Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали. Възможно е и да прегърми. Почти тихо. Максималните температури ще са между 23° и 25°. Вълнението на морето ще бъде около 1 бал. Температурата на морската вода е 19° - 20°.

Сутринта над планините ще бъде предимно слънчево, но около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. По-късно през деня ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 13°.

В сряда ще преобладава слънчево време. След пладне и преди полунощ над Източна България и планинските райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще се задържи топло с максимални температури между 25° и 30°.

В четвъртък и петък въздушната маса над страната ще бъде силно неустойчива. Ще се развива мощна купеста-дъждовна облачност и на много места ще паднат краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, придружени от гръмотевични бури; възможни са градушки. От северозапад ще нахлува хладен въздух, температурите ще се понижат и в петък максималните ще бъдат между 18° и 23°.