Асеновградският районен съд осъди подсъдимия Райчо Иванов на 11 месеца затвор условно с 3 години изпитателен срок и глоба в размер на 1000 лв., съобщиха от съда.

Иванов беше признат за виновен в това, че на 07.06.2013г. в с. Тополово, обл. Пловдивска е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото /влачил е през цялото населено място, вързано за лек автомобил "Форд Ескорд" куче с неустановена порода/ и деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм /заявил е пред свидетелите Николета А. и Георги К., че "кучето трябва да се мъчи"/ и с дързост /не е прекратил действията и ги е продължил след намесата на двамата свидетели и деянието е извършено в светлата част на денонощието/ - престъпление по чл. 325, ал. 2 от НК.

Подсъдимият Райчо Иванов беше признат за виновен и в това, че на 07.06.2013г. в с. Тополово, обл. Пловдивска, като е проявил жестокост към гръбначно животно – мъжко куче с неустановена порода и на 09.06.2013 год. му е причинил противозаконно смърт, като деянието е извършено с особена жестокост и на публично място - престъпление по чл. 325б, ал. 2, т. 2 и т. 3 от НК. Делото се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие. Подсъдимият признава фактическите обстоятелства по повдигнатото му обвинение, поради което му е наложено по – ниско наказание. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Пловдивски окръжен съд.