"Ние ще подкрепим вота на недоверие към кабинета, ще гласуваме за свалянето на правителството на Пламен Орешарски.

Това заяви днес на брифинг лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. Току-що коалицията ни "България без цензура" изпрати писмо до държавния глава Росен Плевнелиев - желаем да се видим с него по една единствена тема - предсрочните избори", добави Бареков. "България вече има нова политическа карта, където е и нашето движение, продължи той. Трябва заедно с другите политически сили да определим "кой". Предлагаме на 26 октомври т.г. да е датата за предсрочните избори, преди Димитровден", каза Бареков. "Другият ни аргумент е да се подходи внимателно към предсрочните избори чрез служебния кабинет - да седнем всички партии и да започнем да избистряме концепцията му заедно с държавния глава. Да намерим консенсусна фигура да го оглави и да подготвим нов Изборен кодекс. Това е нашето предложение за разговор за служебния кабинет, заедно с две условия - едното, от които е да приемат нашите партньори идеята ни за закона "Чисти ръце". Нека г-н Борисов да не се прави на "ни чул, ни видял" и да чете нашия проект за закон за чисти ръце, който не е още съвсем готов, но в общи линии е написан. Предстои да се приеме и бюджета за новата година и ние сме длъжни да помислим и за нашите избиратели. Никакви ремонти на кабинет не приемаме, никакви разговори на кафета, матинета, който желае - да заповяда", бе категоричен Бареков.

Ако ми звънне някой лидер за разговор, аз веднага ще звънна на вас, медиите, за да има прозрачност. Имаме двама наши депутати, които са сигурни в подкрепата си за нас, подчерта Бареков и предположи,че и други народни представители могат да ги последват.

Да правят сега ремонт на кабинета е все едно да разместват мебелите на "Титаник", образно се изрази лидерът на "България без цензура".

ДПС със смирение трябва да посрещне този резултат на изборите, заради купените цигански гласове. От гласовете за партията на г-н Местан повечето са от българските мюсюлмани и ромите. Отвратен съм, че ДПС и ГЕРБ разделиха държавата на две и я управляват като холдинг, констатира той. Бареков поздрави достойната постъпка на Делян Пеевски, който се отказа снощи по време на пресконференция от евродепутатското си място. Според него така Пеевски е спечелил на своя страна много хора, включително и медии. Коментарът му за поведението по време на кампанията на лидера на БСП и ПЕС Сергей Станишев- да превърнеш един мъж, нежен образ, в боксьор и да му вкарваш неща, които не са негови, е гавра с него- може би, някои го използват задкулисно, може би и жена му. Аз съм много твърд характер, но си наумих, че трябва да постигна това и го направих, каза той за себе си. Уникалното ми лошо качество е прекалената ми емоционалност. А г-н Борисов, айде да е малко по усмихнат, по-позитивен, а да не се кара на различни хора, посъветва го Бареков.

Ние, българите, трябва да се научим на коалиционна култура и да не позволяваме вече никога една етническа партия да ни прави на маймуни, изрази мнение и председателят на ВМРО Красимир Каракачанов. Ние българите, трябва да седнем, да се научим да си говорим помежду си. Вчера вместо Борисов да каже какви са му приоритетите, той през цялото време се подиграваше на Станишев, добави той. Той, Станишев, е като Зайо Байо, всеки, който го хване го бие, независимо, като във вица дали е "с шапка или без", подкрепи го Бареков.

На другите избори ще запиша цялата партия като наблюдатели, ако трябва цяла армия наблюдатели ще извадим, защото бяхме пренебрегнати, гонени, малтретирани на тези, закани се Бареков.

"Българи без цензура" и нашите съюзници сме в първата тройка в 10 от 28-те региони на България, похвали се в началото на брифинга лидерът на "България без цензура". Най-добри сме във Велико Търново, във Видин, Габрово, Кюстендил, Плевен, Пловдив- град, в София- област, Сливен, Ямбол и др. Не сме партия от селски тип, в която членуват неграмотни хора, а градска интелигенция. По селата нямаме добър резултат, но сега тръгвам натам и ще усетите какво става през есента, посочи Бареков.

Той допуска различни варианти на разположение на силите в ЕП, включително и този- социалисти и представителите на ЕНП да се прегърнат и да оформят мнозинство. Ние сме евроцентристи, а не евроскептици, ние тях ги спряхме за ЕП. Мисля, че този човек- лидерът на Атака, в скоро време да е персона нон грата в много страни заради поведението си на руски националист, коментира Бареков в отговор на въпрос на медия. И допълни, че НФСБ като партия има бъдеще за сметка на Атака в националистическия политически спектър.

70% от имащите право на глас в Битоля и Скопие в Македония са гласували за "България без цензура", съобщи Красимир Каракачанов. И предположи, че на нашите хора на западната граница вероятно е харесала идеята на коалицията им- един народ, две държави. В Брюксел коалицията ще има офис и там ще се пишат европрограми, особено- за българските общини, обяви Бареков.

70% от имащите право на глас в Битоля и Скопие в Македония са гласували за "България без цензура", съобщи Красимир Каракачанов. И предположи, че на нашите хора на западната граница вероятно е харесала идеята на коалицията им - един народ, две държави. В Брюксел коалицията ще има офис и там ще се пишат европрограми, особено за българските общини, обяви Бареков.