Едно от най-уважаваните издания в света - седмичното американско списание "Тайм", за пръв път бе оглавено от жена. Нанси Гибс , доскоро заместник- главен редактор, вече е новият главен редактор.

На новата си позиция тя заменя Ричард Стенгъл, който във вторник беше номиниран от президента Барак Обама за поста заместник-държавен секретар по въпросите на публична дипломация и връзки с обществеността.

53-годишната Гибс работи в "Тайм" от 1985 година. Кариерата й в списанието започва като редактор в международния отдел. През 1988 г. пише първия си авторски материал, като се фокусира върху живота на американските пенсионери. Към днешна дата тя има 174 публикации - повече от всички други автори в историята на списанието.

Гибс пише на различни теми - от политиката до възпитанието на децата. Тя е и автор на няколко бестселъра за съвременната американска политика.

През последните няколко месеца Нанси Гибс се занимаваше с подбора на десетки нови репортери и редактори , които ще бъдат ангажирани в разработването на онлайн версията на списанието.

"Тайм" е основано през 1923 г. от двама студенти в университета в Йейл – Хенри Люс и Бритън Хадън, които решават да създадат "кратко и леко за четене списание, което да отразява важни събития". През годините на своето съществуване изданието се превърна в един от лидерите сред списанията. То се чете от 25 милиона души по целия свят. Седмичното издание е част от най-големия медиен конгломерат в света - "Тайм Уорнър", чието седалище е в Ню Йорк.