Незабавно предсрочни избори, разпускане на НС в сряда, от там-нататък служебен кабинет. Това заяви на пресконференция председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Истински се моля да останеш Серж, докато си на този пост съм спокоен за ГЕРБ, после ще му мислим. Пожелавам му здраве, успехи и да се държи здраво за председателския пост, каза Борисов.

Бяхме обвинени в доста неща - че не сме водили активна кампания искам да кажем на Станишев, че това да платиш смешни клипове и да ги въртиш от сутрин до вечер не значи, че прави кампания. Ние сме обиколили всеки градове и села. Това е кампания, отчели сме грешки и е безспорен факт, че в най-големите градове над 90 на брой ГЕРБ има победа, заяви Борисов и добави, че в чужбина ГЕРБ е пета сила в Европа, а ставало ясно, че БСП е прогонило българите в чужбина.

Той заяви, че огромни средства се изсипали в тази кампания, с изключение на ГЕРБ. Той поздрави РБ, които били подложени на огромен натиск. Те бяха размазани от сутрин до вечер със социолози, те са нова формация. Той направи и коментар за различни данни на социолози, които били облъчвали общественото мнение.

Представяте ли си ако Станишев, ДПС, или Бареков имаха над 30 % на тези избори, какво щяха да кажат, запита Борисов.

Би трябвало вече да са си подали оставката, не знам с кои очи, не си представям Орешарски да отиде на работа днес. Какви задачи ще даде на министрите си той е нелегитимен, няма морален прави да влиза в тази сграда. С какви очи Мишо Миков ще се качи на трибуната, когато не е печелил никога избор, а пък Мая и в Кюстендил я бихме. С кои очи тези хора ще ми размахват пръст от трибуната, зададе въпроси лидерът на ГЕРБ.

Тези същите не се явиха на вот на недоверие, а вотът е категоричен и успешен, в сряда трябва да има последно заседание за разпускане на този парламент. По-голяма победа от тази срещу социалистите няма и в Европа и България. С какви очи Сидеров ще подкрепя това правителство, като има няма 2 %, 3%. Нормално ли е това на два избора народът да поставя ГЕРБ на 1-во място властта, коментира той.

ДАНС и МВР трябва да се разформироват и на тяхно място да се поканят разследващите журналисти. Как може журналистите да филмират престъпленията, а ДАНС, които взимат по 3000 лв. заплата на човек да нямат една операция. Всички национални телевизии репортаж след репортаж, ДАНС и МВР сигурно ги няма. Използвах хипербола за разпускането на тези организации, но журналистите ги надиграха повече отколкото ние БСП. Надявам се, че все пак са работили и ще научим в следващите дни какво са работили, виновниците, коментира Борисов.

Поздрави ГЕРБ, която е единствената партия, която е била и БСП и ПЕС.

Според него било "честно Сидеров да спре да дава подкрепа, Станишев да подаде оставка и да не досъсипва държавата, думите му, че ГЕРБ съсипвал не отговаря на истината - народът го показа, ако искахме коалиция с ДПС и сега щяхме да сме в коалиция и да управляваме".