Ловките мошеници, купували с измама от магазин "Карфур" в мол „Галерия Бургас" супер скъпи марки водка на една десета от цената им, удариха и супермаркет „Пикадили”, съобщи flagman.bg.
На 23-ти май т.г. около 12.30 ч. в районно полицеско управление в Бургас е получено съобщение от „Пикадили”, за това че е извършена кражба на четири бутилки водка «Роберто Кавалли». Цената на една бутилка е 94.99 лева. Тарикатите взели и три водки «Grey Goose» с единична продажна цена 97,99 лева. Всичко е на обща стойност 1 112,16 лева.

Кражбата е извършена по аналогичен начин на този в „Карфур” и това кара разследващи да смятат, че става въпрос за едни и същи престъпници. Те подменяли баркода на по-скъпата водка с този на водка «Савой».

Първият удар на бандитите бе на на 16-ти и 18-ти май т.г. в „Карфур” в мол „Галерия Бургас”.

Първия ден бандитите минали през касите с четири бутилки водка "Империал", чиято единична цена е 97 лева, но платили само 32 лева, а не 388 лева, защото преди това подменили баркодовете на бутилките на скъпия алкохол с кодове на водка „Савой“, която струва 8 лева бутилката.

Втория път „купили“ по същия начин 3 бутилки водка "Роберто Кавали", чиято единична цена е 76 лева. Общата нанесена щета от измамата е 558 лв.