Студен атмосферен фронт ще нахлуе в страната тази нощ от запад. Ще започнат превалявания, а температурите ще се понижат с 8-9 градуса. Отначало над Северозападна България ще се появи и бързо ще се усили вятър от запад и северозапад. Ще започнат превалявания, които през нощта ще обхванат централните и източни райони.

Утре от запад на изток дъждът бързо ще спира, а облачността ще се разкъсва и намалява.Температурите обаче ще се понижат с 8-9 градуса и ще са от 17 до 23 градуса. Вятърът в Дунавската равнина ще бъде умерен и силен.

Без съществена промяна ще остане времето и в четвъртък. Ще бъде ветровито, с променлива облачност и температури около 20 градуса. Минималните ще бъдат най-често от 9 до 14 градуса, като по високите полета ще са и по-ниски.

През нощта срещу петък отново ще превали за кратко, а през уикенда вятърът ще отслабва, но ще е северен. Ще остане хладно и с променлива облачност.

В неделя и понеделник ще има повече облаци, но превалявания от слаб дъжд са възможни само на отделни места в северните райони, Предбалкана и по Черноморието. Дневните температури ще бъдат от 19 до 24 градуса.