"Целият блок скърцаше. И друг път е имало земетресения, но сега си беше много страшно - бая ни залюля. От 20-я до 2-я етаж има пукнатини по стълбищата". За това алармира домоуправителката на "Преспа" 4 - Цветана Първанова, цитирана от "Марица".
Жителите на 20-етажните блокове в квартал "Изгрев" разказаха вчера за последиците от труса. Пукнатините са основно около тръбите за парното, където е зидано с цимент.

60-годишна жена, която живее на най-високия етаж, разказа, че още в първите минути полилеят в хола й започнал да се люлее като махало на часовник, след което паднал на земята и се счупил. На домоуправителката пък, бурканите, сложени върху пералнята в кухнята, също се катурнали и станали на парчета. На друга съседка полилеят се пръснал на пода. Добре, че ме нямаше, сподели в сигнал до Марица.бг читателка.

"Жалкото е, че нито едно жилище не е застраховано. В сряда свиквам общо събрание, за да решим какво да правим", обясни Първанова.

Пловдивчанин на ул. "Върховръх" пък намерил мебелите си накуп по средата в хола, след като се прибрал късно снощи. Човекът толкова се притеснил, че заключил и изчезнал в неизвестна посока.