Над 5000 души, участващи в митинг срещу президентските избори в Украйна, се събраха пред резиденция на най-богатият украинец, бизнесмена Ринат Ахметов, предаде ИТАР-ТАСС.

Протестиращите скандираха "Екскурзия!" и "Ахметов - враг на народа!".
На 23 май прокуратурата на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) заведе дело срещу Ахметов по две обвинения - в неплатени данъци и в опит за сваляне на властта.

На 19 май Ахметов призова служителите в компаниите си да излязат на протест и обяви, че е категорично против Донецката народна република.
По-рано днес на митинг против президентските избори и политиката на киевските власти в центъра на Донецк се събраха над 2500 души. На него дойде и министър-председателят на самопровъзгласилата се ДНР Александър Бородай.

На площада пристигнали осем грузински камиона "КАМАЗ", в които имало бойци на опълченския батальон "Изток". Събралото се множество ги приветства с аплодисменти, а от трибуната председателят на сепаратисткия Върховен съвет в Донецк Денис Пушилин благодари на бойците за помощта и за това че охраняват ДНР.

Няколкостотин души се включиха в митинг срещу президентските избори в страната и в град Харков. Участниците носеха плакати с текст "Избори без избор" и ""Не" на кървавите избори".

Събралите се завиха, че не признават резултатите от днешните избори, тъй като за тях легитимният президент е Виктор Янукович.