Двудневен празник ще зарадва жителите и гостите на град Тутракан на 20 и 21 септември.
Група Б.Т.Р. и виртуозът Теодосий Спасов  ще бъдат част от празника на Община Тутракан, който ще се проведе на кейова стена в Крайдунавски парк в града.
Празникът е обявен за Рибен фест и има закачливо послание към жителите и гостите на града – „Рибният дар на сцената е господар!“.  Събитието се провежда в рамките на проект: „Промоционална кампания, насочена  към подобряване престижа на продуктите от риболов и аквакулутри в община Тутракан” и се финансира от Оперативна програма за развитие на сектор„Рибарство“ и Европейския фонд за рибарство.
Жителите на Община Тутракан ще бъдат поканени на нетрадиционен празник посветен на рибата и нейните здравословни качества.
В рамките на два дни, организаторите са се погрижили атмосферата в града да бъде изпълнена с много музика и веселие и различни активности за населението. Изненади и много смях ще поднесе на хората водещият на празника – актьорът от нашумелия сериал „Етажна собственост“ по Нова ТВ, както и от широкоекрания  филм „Корпус за бързо реагиране“ - Евгени Будинов.
БТР ще се качат на специално изградената голяма сцена в центъра на крайдунавски парк на 20 септември , след като публиката бъде подгрята от местни самодейни групи и състави.
Събитието, което ще продължи три часа, ще стартира в 18:00 часа.
Рибният фест продължава и на 21 септември от 13:00 часа, когато са предвидени редица активности за местното население на рибна тематика, както и специалното участие на виртуоза  на кавала Теодосий Спасов, който ще зарадва публиката с едночасово предсатвление.
Организаторите гарантират 100% забавление за малки и големи по време на празниците.
Събитията по проекта ще повишат информираността на обществеността от доказаната полезност и хранителна стойност на рибните продукти, както и предимствата от употребата на продукти от риба и аквакултура.
Очаквания резултат от изпълнението на проекта предвижда да се повиши културата на хранене на гражданите на Тутракан, престичността на Рибарството, както и конкретно потребленито на риба и рибни продукти в региона на Община Тутракан.