Мис Ню Йорк Нина Давулпури беше избрана за Мис Америка 2014 на конкурс, който се проведе в Атлантик сити в неделя вече. Коронясването й обаче беше последвано от канонада расистки коментари в социалните медии.

Проблемът е, че Давулпури, която е от индийски произход, изпълни по време на шоуто традиционен танц от родината си. Явно много от зрителите в Щатите не правят разлика между индийка и арабка, което и провокира съответните реакции. Абонат @emi_adkins казва: Наричат я Мис Америка. Разкарай се, Ню Йорк, приличаш на чиста терористка". Според Лу Бразили"11 септември беше преди четири дни и тя стана днес Мис Америка", докато Карл Шаро заключава, че изборът на либералните съдии на конкурса е повлиян от Ал Каида. Умерен тон в коментарите внася мнението на @Cjlovebug във феминисткия блог Джезибел:"Мис Америка, индийка или не, има пълното право да е Мис Америка. Именно за това искам да живея в Америка".

На второ място след 24-годишната победителка Давулпури се нареди Мис Калифорния Кристал Лий, която спечели стипендия от 25 000 долара. По време на своето царуване до следващия конкурс новата Мис Америка /такъв е регламентът на конкурса/, трябва всеки месец да пропътува по 20 000 мили /32 190 км./, всеки ден да бъде в различен град и да говори пред различни аудитории по избрани от нея теми. Титлата носи със себе си ангажимента съответната красавица да бъде посланик на различни благотворителни начинания в сфери като здравеопазването и културата, както и да дава стимул на младите жени за израстване в области като култура и политика. Студентката по медицина от Университета в Мичиган ще изпълнява и ролята на официален посланик на добра воля на детската благотворителна организация Children`s Miracle Network Hospitals. Заедно с високия обществен престиж, Нина Давулпури получава и стипендия от 50 000 долара, които да похарчи за образованието си.