Районният съд осъди 58-годишният Явор Радуловски от с. Горни Дъбник затова, че пратил за зелен хайвер полицията с фалшиво повикване на тел. 112. Той алармирал, че има спешна нужда от помощ. Той се забавлявал, като излъгал служителката от колцентъра, че си разменят шамари със съседите.

„Проблема се изразява... да се избием, да се изколим. Трябва или единият да умре, или да го заколи", драматично пропишял той. Явор имал неблагоразумието да позвъни от мобилния си телефон.

На делото в Плевен той бе представен от служебен адвокат. Съдът се съгласи на споразумение, според което му предстои 2-годишна пробация. Освен това ще полага безвъзмезден труд в полза на обществото 120 часа за една година.

Същият Радуловски бе осъден миналата година пак на пробация и 320 часа общественополезен труд, защото отправи фалшива заплаха за поставена бомба във влак. Пак чрез телефон 112 той опразни пътническа композиция по разписанието Червен бряг – Плевен, защото кондуктор го свалил на гара Долни Дъбник, понеже пътувал без билет.

Същият субект е лежал и 4 месеца в затвора заради кражба на ток.