Над 400 души изпратиха в последния му земен път известния кърджалийски музикант Сюлейман Ремзи – Сульо. Той почина в Австрия след прекомерна консумация на коктейл от енергийна напитка и уиски, които причинили смъртта му.

39-годишният музикант, който е свирел със световно известните кларнетисти Нешко Нешев и Орхан Жеков, изпаднал в кома и по спешност бил настанен в болница в австрийската столица, съобщава сайтът 24rodopi.com.

Енергийните напитки са с високо съдържание на кофеин и много от любителите на нощния живот и работещите през тъмната част от денонощието ги употребяват заедно с алкохол, най-вече - уиски.

„Замина за Австрия при баща си преди около 6 месеца. Искаше малко да си почине, все пак от 25 години е активен музикант. А и пари да спечели при баща си. Има криза при музикантите, парите вече са малко. Бай Ремзи, бащата на Сульо е майстор и от години работи в строителството в Австрия. Намери работа и на сина си. Сюлейман е прекалил с комбинацията енергийна напитка и уиски. Изпаднал в кома преди две седмици в болницата. За съжаление, почина на 21 май. А планираше сватба за сина си си", разкриха още близки на известния музикант.