Съвсем очевидно е, че няма как ГЕРБ да бъде нашият глас. Извинете, но кой от ГЕРБ ще излезе от парламентарната трибуна и ще изложи нашите аргументи. Аз не бих си сложим думите в устата на човек от ГЕРБ, които не ги разбира. Това каза пред Дарик радио председателят на ДСБ Радан Кънев.

Според Кънев лидерството е не да водиш масовите протести от първа линия, а да бъдеш сред хората. По думите му Реформаторският блок, част от който е ДСБ, ще се бори на полето на идеите и чак, когато спечели обществена подкрепа на следващите избори, ще преговаря с останалите партии. Той направи аналог с предстоящите избори в Германия, където според него било ясно, че ще има коалиционно управление, но преговорите за него ще се водят след обявяването на резултатите от вота.

Синята коалиция в един момент се превърна в пример за лоши практики и с това отблъсна хората. Моят възглед е по-скоро за колективно управление на коалицията, отколкото ротационния принцип. Не правим ранното СДС, в него нямаше партии с реална подкрепа, те градяха престиж вътре. Това, което правим в момента е авангардно само за България, каза Кънев.