Ресторант за пици в град Мумбай, Западна Индия намери начин да избегне задръстванията в над 13 милионния град. Пробно пица е доставена на клиент с безпилотен самолет.

Първият опит на иновативното решение е бил успешен в преодоляването на разстояние 1.5 километра. Самолетчето тип "дрон" с четири ротора е излетял с пицата от централен район в индийския град и я е доставил в квартал, с преобладаващи високоетажни сгради.

"Услугата" определено би отчела висока ефективност както за ресторантьорите , които ще повишат продажбите си, така и за гладните клиенти. Най-голямото предимство на този тип доставка е избягването на километричните задръствания.

Изпълнителният директор на пицарията Микел Раджани твърди, че въздушната доставка на пици ще стане обичайна практика в следващите 4-5 години. В момента обаче има две основни причини, които не позволяват услугата да се наложи в близко бъдеще. Съществуват законови ограничения за височината, на която могат да летят роботизираните летателни машини. Втората причина пък е технологична - батерията на устройството се изтощава и не позволява на дрона да лети на дълги разстояния.