Катерина Матеева е излязла от лошото състояние, в което се намираше до вчера. Вече няма опасност за живата й е преминал рискът от усложнения. Утре 16-годишната ученичка от Пловдив ще бъде преместена в Клиниката по ортопедия и травматология.
Добрата новина съобщиха от Университетска болница, където Катя бе откарана веднага след катастрофата. Преди три дни бяха оперирани и двата счупени крака на Катя. След като се възстанови, тя ще бъде напълно здрава и няма да има проблеми, ще ходи отново. На ученичката няма да се правят повече операции.

От здравното заведение казаха още, че разпространените по медиите информации, че родителите са дали на болницата 10 хиляди лева за лечението, не отговарят на истината. Всичко се поема от Здравна каса. Майката и бащата са платили единствено малко под 1300 лева за двете метални плаки, които са били необходими за интервенцията и не се поемат от Здравната каса.

Миналата седмица пред автобусна спирка в Пловдив се сблъскаха „Нисан”, управляван от гръцки студент и „Мерцедес”, шофиран от пловдивчанин. Возилото със студента се заби най-малко със 100 км в час в спирката, помля девойката. Водачът отрича той да е шофирал. В момента тече разследване.