Петима са ранени след като автомобил "Субару Форестър" се вряза на входа на паркинга на мола, намиращ се на булевард "Цариградско шосе" в столицата.

Сигналът е подаден в 17.35 часа, уточниха от полицията за БГНЕС. По предварителна информация, автомобилът е шофиран от руски гражданин.

Двама мъже и една жена са настанени в Института "Пирогов" без опасност за живота. В момента им се правят изследвания.

Други двама души са настанени в болница "Света Анна". Мъж на 31-годишна възраст е с тежка мозъчна травма, със счупвания и с временна опасност за живота. Мъжът е в съзнание, но не е адекватен. Лекарите смятат, че може да се очакват последствия с усложнения. Мъжът е настанен в реанимация. В "Света Анна" е настанено и момиче с черепно-мозъчна травма. Тя е лека и няма опасност за живота й, няма данни за счупвания на черепа. Момичето е прието в клиниката по нервно-хирургия.

Шофьорът на джипа, който помете хората на паркинга на мола, е на 76 години. Той е пътувал със своята съпруга. По предварителна информация, причината за катастрофата е блокиране на автоматичната кутия на колата, съобщи БНР. 76-годишният руски гражданин е пострадал леко. Оказана му е медицинска помощ на него и съпругата му. Няма данни за алкохол в кръвта на чуждестранния граждани. Също така е установено, че той не управлявал джипа с превишена скорост.

Разследването по случая продължава. Най-вероятно окончателните причини за тежкия инцидент ще станат известни утре. Работи се по няколко версии. Полицията е отцепила района.

Вечерта на 10 юли тази година пред същия мол пиян таксиметров шофьор помете с автомобила си хората на спирката на градския транспорт на бул. "Цариградско шосе". При инцидента бяха ранени 12 души. Станислава Асенова, която беше сред тези 12 пострадали, почина в Окръжна болница. Таксиметровият шофьор Михаил Куртев се е движил с несъобразена скорост, загубил е контрол над автомобила и е излязъл в дясно от пътното платно, при което е предизвикал тежката катастрофа. Той е шофирал с 1.89 промила алкохол в кръвта и може да лежи от 5 до 15 години затвор, ако бъде признат за виновен.