Google работи по създаването на нов 7-инчов таблет, който може да заснема 3D изображения. От компанията планират да направят 4000 прототипа, започвайки от следващия месец, предаде „Ройтерс“.

Устройството е част от проекта Tango на Google за разработване на модерни технологии. То ще разполага с две задни камери, инфрачервени сензори за дълбочина на картината и модерен софтуер, който може да улавя точни триизмерни изображения на обекти.

Проектът Tango на компанията е платформа за телефони и таблети с Android, предназначена да проследява пълното триизмерно движение на устройството, докато го държите, и едновременно с това да създава карта на заобикалящата го среда.

Пилотният продукт на проекта бе прототип на смартфон, пуснат през февруари, с подобни характеристики и разработен да създава триизмерна карта на обкръжаващата среда на неговите потребители.

Google и други компании, които не се занимават традиционно с разработването на хардуерни продукти, както Amazon и Microsoft, си направи път към света на мобилните устройства на фона на нарастващото използване на интернет в движение.