Майката и бащата на 24-годишната Валентина Иванова – Пенка и Иван Иванови, категорично не приемат резултатите от ДНК-анализа на откритото край бургаския бряг тяло, пише Флагман. Вчера ОД на МВР разпространи съобщение, че ДНК-анализът категорично доказва, че трупът е на Валентина. „ДНК – анализът по метода на ДНК-профилиране, свързано с изследване на костен материал, извършено от специалисти в сектор "Базова научно-техническа лаборатория" при ОД МВР – Бургас по категоричен начин установи, че откритото в района на бургаския вълнолом в края на миналата седмица женско тяло принадлежи на 24-годишната Валя Иванова от Бургас, изчезнала на 15 април тази година“, съобщиха от ОД на МВР-Бургас.
„Днес имаме огромен проблем със сем. Иванови, което не желае да приеме, че останките в затворения ковчег в моргата са на дъщеря им Валя. Никога досега не е извършван толкова спешен анализ – за по-малко от ден и половина дадохме резултат, зад който заставаме, но родителите се съмняват“, каза източник от МВР, пряко свързан с разследването.

Останките от тялото, намерени в неделя привечер от случаен минувач на бургаския вълнолом, продължават да стоят в хладилника на бургаската морга, въпреки че бяха освободени за погребение.

Според участниците в разследването, приятелят на Валя – полицаят Валентин Георгиев, е разпознал не само части от дрехите й, но и пиърсингът й. Подобен скандал за първи път се развихря в бургаската катедра по съдебна медицина. Медиците и разследващите са вдигнали ръце. За тях случаят е приключен – няма данни за насилие по тялото, както и никакво съмнение за идентификацията му.