Трима са ранени след като автомобил "Субару Форестър" се вряза на входа на паркинга на мола, намиращ се на булевард "Цариградско шосе" в столицата.

Сигналът е подаден в 17.35 часа, уточниха от полицията за БГНЕС. По предварителна информация, автомобилът е шофиран от руски гражданин. Момче и момиче са откарани в Окръжна болница, а мъж на видима възраст над 40 години - в института "Пирогов". Районът е отцепен от полицията, която разследва причините за инцидента.

Вечерта на 10 юли тази година пред същия мол пиян таксиметров шофьор помете с автомобила си хората на спирката на градския транспорт на бул. "Цариградско шосе". При инцидента бяха ранени 12 души. Станислава Асенова, която беше сред тези 12 пострадали, почина в Окръжна болница. Таксиметровият шофьор Михаил Куртев се е движил с несъобразена скорост, загубил е контрол над автомобила и е излязъл в дясно от пътното платно, при което е предизвикал тежката катастрофа. Той е шофирал с 1.89 промила алкохол в кръвта и може да лежи от 5 до 15 години затвор, ако бъде признат за виновен.