Тялото, което морето изхвърли край бургаското пристанище, е на 24-годишната Валя Иванова от Бургас, изчезнала на 15 април тази година.

В резултат на приключилия ДНК–анализ по метода на ДНК-профилиране, свързано с изследване на костен материал, извършено от специалисти в сектор "Базова научно-техническа лаборатория" при ОДМВР – Бургас, по категоричен начин е установено, че откритото в района на бургаския вълнолом в края на миналата седмица женско тяло принадлежи Валя Иванова, заявиха от полицията в града.

БГНЕС припомня, че на 19 май, около 18:30 часа в Първо районно управление бе получено съобщение от 18-годишен бургазлия, за това че в района на вълнолома от страната на морската гара, във водата край тетраподите е забелязал човешки труп. Тялото на момичето бе откарано за аутопсия. Беше извършено разпознаване от близки на Валя по снимки на дрехите, с които е била облечена и тогава бе потвърдено, че тялото е нейно. За стопроцентово потвърждение се изчака и резултатът от ДНК-анализа.

Валентина Иванова изчезна в нощта на 15 април, когато слиза от такси в началото на Морската градина на Бургас и оттогава следите й се изгубиха.