19-годишният Наби Асад е арестуван, след като стрелял с въздушна пушка по гларуси, а вместо птиците уцелил и ранил две жени. Едната от пострадалите е майка на шестмесечно бебе. Инцидентът, за който БЛИЦ вече писа, станал в пицария "Романс", на пъпа на Бургас.
"На външните маси беше пълно с хора, в това число и майки с колички. Изведнъж чухме някакъв пукот и една жена изпищя. Взе бебе от количката до нея и се скри вътре в заведението", разказа очевидец. Майката обяснила ужасена, че нещо я парнало в бедрото и видяла, че е ранена. Друга клиентка на "Романс" също ила сбъркана с гларус и наранена, пише petel.bg.

Настанала паника, всички започнали да крещят. Пристигналата на мястото полиция арестувала стрелеца. Наби е състезател по бокс, тренирал е в "Черноморец". Баща му е сириец.

Младежът, който живее с родителите си в България, обяснил разтреперан, че бил на гости у приятеля си Димитър Толев и целил гларуси от терасата на апартамента му.

Жилището се намира непосресдвено до пицарията, на ул. "Александър Велики". Наби Асад изобщо не се съобразил, че може да нарани хора. По случая е образувано досъдебно производство. Асад е арестуван, а въздушната пушка, с 46 сачми, е била иззета./