Военната хунта в Тайланд огласи списък на лицата, които трябва незабавно да се явяват пред военните власти, и забрани събирането на повече от 5 лица на обществени места.

По ранно днес военните в страната извършиха преврат и въведоха извънредно положение, за да предотвратят по-нататъшната ескалация на политическата криза в страната, както обясниха самите те. Извънредното положение ще продължи до пълното нормализирането на обстановката в страната.

Списъкът включва няколко бивши министри от правителството на Инглак Шинават, лидерите на управляващата партия "Пхиа Тхаи" и на протестното движение на "червените ризи". Военните признават, че не знаят местонахождението на последните.

Забраната за събиране на повече от 5 лица се въвежда съгласно два члена от закона за военното положение. Нарушителите ще бъдат осъдени на година затвор.

Военните решиха да вземат властта, след като на преговорите между политическите партии в кралството не беше постигнат компромис за прекратяване на масовите улични протести в Банкок, които продължават близо седем месеца.