Британската туристическа агенция Holidaysplease предложи на заможните ценители на пътешествията и алкохола екскурзия за двама срещу "скромната" сума от 750 хил. британски лири или 1.3 млн. долара, съобщи сайтът Foodbeast.com. Маршрутът обхваща десет точки, където е предвидена дегустация на редки марки алкохол и престой в свръхлуксозни хотели.

Пътуването е наречено Ultimate Drink Connoisseur's Holiday ( "Суперваканция за познавачите на напитките"). По време на екскурзията е предвидено посещение на Монако, Лас Вегас, Дубай, Мелбърн, Порто Черво. Двойките ще имат възможност да се забавляват в култови места като клуб The Billionaires (Сардиния) и казино Crown Club в Мелбърн. Пътешествениците ще разгледат фабриката за елитни алкохолни напитки Grey Goose във френската провинция Коняк. Ще надникнат в рая за ценители Dalmore в Шотландия.

Пълният списък на планираните за посещения страни и градове не е качен на сайта на Holidaysplease. Затова пък се знае, че VIP-туристите ще дегустират най-изисканите алкохоли. Например колекционното шампанско Dynastie от Armand De Brignac и коктейл Diamond Bader & Garrin за 20 хил. долара (12 хил. лири), който е на основата на мартини и е поднасян с украса от диаманти. В алкохолното меню е намерило място също най-скъпото уиски в света Dalmore Trinitas, отлежавало 64 години. Цената на една такава бутилка е 160 хил. долара (95 хил. лири). За удобство на пътуващите в Holidaysplease предлагат гъвкави дати и различна продължителност на обиколките.

Въпреки високата цена Ultimate Drink Connoisseur's на фирмата Holiday не подобри рекорда за най-скъпа екскурзия в света. През 2013 година тур за 1.7 млн. долара или 990 хил. лири предложи друга британска туристическа агенция - VeryFirstTo.