Две жени са пострадали, след като са били уцелени с въздушна пушка, съобщиха от полицията в Бургас. Жените били клиенти на пицария "Романс" в централната част на морския град. Стрелбата в осъществена от отсрещна сграда, разположена на ул. "Александър Велики" № 3.
По думите на едната от тях – 27-годишна бургазлийка, която била заедно с приятеля си и шестмесечното им бебе, седнали на външните маси на заведението, когато жената чула специфичен шум и усетила болка в горната част на дясното си бедро. След около пет минути бургазлийката чула същия шум в близост до тяхната маса и видяла как друга клиентка също е наранена, съобщава burgasnews.com.

Жената заедно с бебето си се скрила в заведението и подала сигнал на тел. 112 за стрелбата с въздушната пушка. Констатирано е, че пушката е собственост на 20 годишния Д.Т. от Бургас, обитаващ жилище на четвъртия етаж на ул. "Александър Велики" № 3. Същият предоставил въздушната си пушка на приятеля си – Н.А., 19-годишен. Той решил да я пробва по гларусите без да съобрази, че може да нарани и случайни хора. Въздушната пушка заедно с 46 сачми е предадена с протокол за доброволно предаване. Получените от двете клиентки наранявания са леки, като те са отказали получаването на медицинска помощ.

По случая е образувано досъдебно производство.