35-годишният Марчо Жеков умишлено се вряза с автомобила си в сградата на турското посолство в центъра на София.

При инцидента, който стана малко след 13.30 часа, няма пострадали. Шофьорът се предаде сам на полицията и заяви, че искал "отмъсти на Турция за брат си, който е бил убит преди време там".

Автомобилът се вряза в металната врата, която води към паркинга на дипломатическата мисия. Колата марка "Ауди А4" е с варненска регистрация. Шофьорът в момента се намира в Първо районно полицейско управление.

Очевидци на място обаче разказаха, че автомобилът е излязъл с доста голяма скорост от една от преките и директно се е врязал в сградата на посолството.

Две жени съобщиха, че чули силен шум и излезли да видят какво се случва. Според разказа им веднага след "удара" на аудито в посолството, полицаи извадили пистолети, отишли при колата и извели шофьора. Мъжът не бил пострадал, закопчали го с белезници и го отвели.

От МВР съобщиха, че 35-годишният мъж е бил криминално проявен.

Софийската градска прокуратура (СГП) вече уведомена за започнато досъдебно производство във връзка с инцидента пред Посолството на Турция. От прокуратурата уточниха, че разследването се води срещу Марчо Жеков за престъпление по чл. 216 (умишлено увреждане на чуждо имущество) и по чл. 325 НК (хулиганство). Извършва се оглед на местопроизшествието и неотложни процесуално-следствени действия във връзка с изясняване на обективната истина.