Шофьор на лек автомобил "Ауди" се вряза в сградата на Посолството на Турция на столичния булевард "Васил Левски".

Черният лек автомобил катастрофира в дипломатическата сграда малко след 13.30 часа. Минути след това на място пристигнаха няколко полицейски коли. Автомобилът е влязъл от страната където излизат автомобилите на дипломатическата мисия на Анкара в страната ни. Задната част на колата стърчи на тротоара. Двете врати на входа на сградата са изкъртени.

Автомобилът марка "Ауди А4" е с варненска регистрация. Шофьорът е арестуван и е отведен в Първо районно полицейско управление. Появиха се твърдения, че мъжът е криминално проявен.

От СДВР казаха, че става въпрос за "самокатастрофирал шофьор", който най-вероятно е загубил контрол над колата. Очевидци на място обаче разказаха пред репортерите, че автомобилът е излязъл с доста голяма скорост от преките и директно се е врязал в сградата на посолството.

Две жени разказаха, че чули силен шум и излезли да видят какво се случва. Според разказа им веднага след удара на аудито в посолството, полицаи извадили пистолети, отишли при колата и извели шофьора. Мъжът не бил пострадал, закопчали го с белезници и го отвели.

Друг мъж разказа, че чул шофьорът да казва пред служителите на полицията, че брат му бил убит в Турция и той забил колата си в посолството, за да отмъсти. Служителите на реда проверяват автомобила и за взривно устройство.