13-годишен тийнейджър се озова в клиниката по токсикология на Военноморската болница, след като вчера е бил нападнат от пепелянка, която го ухапала по крака.
Инцидентът се разиграл в село Синдел, което е на територията на община Аврен. Състоянието на пострадалия е стабилно и се подобрява, съобщава за "Топ новини"-Варна токсикологът доц. Петко Маринов.

Друг сериозен случай от последните часове, регистриран в клиниката по токсикология, е на 16-годишно момиче, което опитало да сложи край на живота си с метилов алкохол. По думите на доц. Маринов девойката изпила значително количество спирт за горене, подтикната от силно любовно разочарование. Засега състоянието на момичето е стабилно, но за прогнози все още е рано да се говори. Лекарите се надяват тя да се оправи, тъй като лечението е започнало сравнително скоро след поглъщането на отровната субстанция. Въпреки това съществува сериозен риск за здравето на пациентката, която може да загуби напълно зрението си.

Доц. Маринов съобщи още, че през последните дни в клиниката е лекувана жена, ужилена от оси. Пациентката не била алергична към насекомите, но ухапването било по главата и това усложнило състоянието й. Преди година тя отново била жертва на подобен инцидент и пак е лежала в токсикологията.