Районният съд във Варна осъди след съдебно споразумени 39-годишен мъж за сваляне на филми, програми и музика на компютъра си. А. Денев бе признат за виновен, че на 28 септември 2010 г. в дома си е възпроизвеждал върху компютърна система и общо 3319 компактдискове чужди произведения на литературата и изкуството, в нарушение на Закона за авторското право и сродните му права, съобщиха от съда.

Експертизата установява, че нито един от дисковете, намерени у подсъдимия, не съдържал белези на оригиналност и легитимност, липсвали специални кодове, обложки в специфичен стил, съдържащи информация за изпълнители, заглавия на албуми, информация за носителите на авторски и сродни права.

39-годишният мъж е с чисто съдебно минало. Той бе осъден на "пробация" за срок от 1 година и два месеца, при двете задължителни мерки - регистрация по настоящ адрес с периодичност 2 пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационни служители. Иззетите по делото дискове се отнемат в полза на държавата и ще бъдат предадени за унищожение.