Ние отидохме на разходка. Вървяхме по екопътека и не очаквахме това да се случи. Ние бяхме тръгнали към връх Ботев, вместо към хижа "Рай“. Видяхме един водопад и мислихме, че е Райското пръскало. Когато стигнахме до него видяхме, че сме се объркали. Това разказа едно от загубилите се в Стара планина - Веселин, по БТВ.

Търсихме подслон. Свързахме се с родителите си. Спасителите ни казаха да изчакаме. Скрихме се в една пещера. На другия ден батериите на телефоните ни бяха паднали. Умирахме от студ, бяхме гладни и затова не останахме да чакаме. Решихме да стигнем до някакъв подслон, хижа, където и да е. Видяхме, че ни търсят. Имахме само една запалка, с която опитахме да запалим огън, но не успяхме да го поддържаме.

Видяхме хеликоптер, видяхме делтапланер, махахме, но не ни видяха. Видяхме село и отидохме там. Хванах се за една скала, която се отрони. Имам три прободни рани, които са инфектирани. Ще се оправя, допълни Веселин.

Той завърши разказа си с думите: "Шегувахме се, че ще станем звезди. Съжалявам, че причиних толкова главоболия на цялата държава. Да не тръгвам повече надалеч - това е поуката за мен", завърши Веселин.