ЧЕЗ предлага да бъде въведена единна форма на фактурата за електроенергия с еднакъв формат и съдържание за всички битови потребители в България, съобщиха от дружеството.

Целта е тя да съдържа една и съща информация, поднесена по един и същи начин за всички клиенти. Единната фактура ще даде възможност за повече прозрачност и съпоставимост на сметките за електроенергия и би улеснило потребителите.

"Надяваме се нашето предложение да бъде прието и такава единна форма на фактура да бъде одобрена от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Нашите анализи показаха, че въвеждането на единна форма на фактурата ще повиши доверието на потребителите във верността и коректността на съдържащата се в нея информация", каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Водена от желанието си да бъде в услуга на своите клиенти и следвайки политиката си на откритост и прозрачност през август ЧЕЗ започна активна разяснителна кампания за новите, средно с 4,54% по-ниски цени и новата структура на тарифите за електроенергия, които бяха въведени с решение на ДКЕВР от 29 юли 2013 г.

Дружеството публикува на уебсайта си, www.cez.bg подробна информация и отговори на най-често задаваните въпроси относно цената на електроенергията. Клиентите на ЧЕЗ могат да получат информация за новите тарифи и на денонощната информационна линия на дружеството 0700 10 010, във всеки център за обслужване на клиенти и на имейл [email protected]. Подготвени са информационни материали, които ще бъдат изпратени до битовите клиенти заедно със сметките през септември. Дружеството има готовност при необходимост да изготви и допълнителни материали въз основа на обратната връзка от клиентите.