Швед, който се покатери на дърво и не можа да слезе, извика полиция, за да му помогне. Той обяснил, че бил ограбен и затова се е качил на дървото. Оказа се, че самият той е заподозрян. Инцидентът станал в събота сутринта на 7 септември, пише списанието The Local.
Аварийната служба получила обаждането получила сигнал за човек заседнал на върха на дърво и не може да слезе сам. Веднага след като спасителите му помогнали, арестували провъзгласилият се за жертва мъж. Решението за задържане е взето поради факта, че в района на инцидента е търсен заподозрян за грабеж часове преди мъжът да се обади за помощ.

Специално обучените кучета изгубили следата на заподозрения точно около дървото. По-късно е установено, че всичко откраднато се намира в покатерилия се на дървото. Мъжът е арестуван в подозрение за грабеж.

През януари 2001 г. в Кьолн имаше подобен инцидент. Крадци , които се опитаха да ограбят един от офисите в сградата, заседнали в асансьор. Обадили се в полицията да ги измъкне от кабината след което били арестувани.